De deelnemers aan de selectie

Jort Terwijn (Nijmegen, 1993) – Conservatorium van AmsterdamSelect21 1Jort
Jort Terwijn is een contrabassist uit Nederland. Afkomstig uit een muzikale, gevarieerde opvoeding, luistert en speelt hij graag een breed scala aan muziek, van Japanse techno tot Nirvana en van Debussy tot Bulgaarse folk. Jort werkt op het gebied van jazz, geïmproviseerde muziek, theater en alles daar tussenin.

ÖNDER is het debuutalbum en de bandnaam van de Amsterdamse contrabassist / componist Jort Terwijn, begeleid door basklarinettist Federico Calcagno, basgitaar / fx Daan Leever en drummer Nick Tessalonikefs. ÖNDER bevat vijf verhalen over seriemoordenaars
In zijn korte carrière werkte hij samen met onder meer Ben van Gelder, Joris Roelofs, Reinier Baas en Benjamin Herman. Jort studeerde aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten (Arnhem), L’ESMUC (Barcelona) en Conservatorium van Amsterdam. Hier volgde hij lessen bij gerenommeerde internationale bassisten als Ernst Glerum, Horacio Fumero, Joe Martin en Joe Sanders. Jort is te vinden op platen van onder meer BAZGA (Unity Records), Lucas Martinez Project (FreshSounds) en Teis Semey Quintet (Triptekk).

Antonio Moreno (1999, Voronezh, Russia) – Conservatorium van AmsterdamSelect21 2Antonio
Mede geleid door trompettist Antonio Moreno en drummer Aurel Violas, maakt dit kwintet zijn eigen originele muziek, een avontuurlijke, met flamenco doordrenkte jazz. Door spontaniteit met precisie te combineren, hebben de vijf muzikanten een subtiele mix van zoete en kruidige harmonie samengesteld.
Begeleiders:
Aurel Altviolen (Drums, 30)
Benjamin Thiebault (Piano, 30)
Arin Keshishi (E.Bass, 28)
Lucas Martínez (Sax, 26)
Antonio Moreno (Trompet, 22)


Tristan Guillaume (Hanoi, 1997) – Koninklijk conservatorium Den HaagSelect21 3Tristan
De in Hanoi opgegroeide Franse drummer Tristan Guillaume componeert en arrangeert al iets meer dan een decennium voor verschillende ensembles. Na in Hanoi, Brest en Dublin gestudeerd te hebben, verhuisde hij later in 2019 naar Den Haag.
Begeleiders:
altsaxofoon: Jose Cervera Minguez
Tenorsaxofoon: Pietro Mirabassi
Gitaar: Dani Font
Bas: Sang Geun Lee
Drums: Tristan Guillaume


Aseo Friesacher (Wenen, 1996) – Koninklijk conservatorium Den HaagSelect21 4Asso
Aseo Friesacher is een pianist en componist geboren in Wenen, Oostenrijk. Al op jonge leeftijd was hij erg geïnteresseerd in muziek en kon hij melodieën en ritmes gemakkelijk oppikken. Het was hem al snel duidelijk dat een muziekcarrière het enige is dat hij wil nastreven. Aseo begon op 6-jarige leeftijd piano te spelen. Hij was ook lid van het beroemde Vienna Boy's Choir en kreeg de kans om over de hele wereld te toeren en te zingen in grote concertzalen zoals de Carnegie Hall in New York of het Tokyo Opera City Hall.

Op veertienjarige leeftijd vond Aseo zijn liefde voor jazzmuziek door te luisteren naar liedjes van Oscar Peterson, Dave Brubeck en Didier Squiban. Uiteindelijk vormde hij zijn eigen trio waarmee hij op prestigieuze podia als de UNO-City speelde. In 2014 won het Aseo Friesacher Trio de 1e prijs van de Podium.Jazz Competitie in Oostenrijk. Sindsdien werd Aseo zeer actief in de Weense jazzscene en speelde hij in verschillende formaties en bands zoals de "Princetones" en de "Libal Bigband". In 2015 begon hij zijn jazzpianostudie aan het Weense Conservatorium voor Muziek en Kunsten en studeerde bij Aaron Wonesch. Later studeerde hij af aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Naast zijn muzikale groei kon hij de kans krijgen om workshops te volgen bij verschillende pianomasters als Harold Mabern, Tamir Hendelman, Peter Beets en Cory Henry.

Momenteel woont Aseo in Nederland en vervolgt zijn studie met een Master in Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Hij werd zeer actief in de Nederlandse muziekscene en speelde onder andere in verschillende bands: Aseo Trio, Loek van den Berg Quintet, Vishwa en Sinan’s Sufidelica Project. Eveneens in het voorjaar van 2019 werd Aseo geaccepteerd om deel uit te maken van de Jong Metropole, een unieke samenwerking tussen het Metropole Orkest, het NJO (Nationaal Jeugd Orkest van Nederland) en het NJJO (Nationaal Jazz Jeugd Orkest van Nederland). Via de Jong Metropole kon Aseo samenwerken met dirigenten als Miho Hazama en Jules Buckley.
Begeleiders:
Dean Montanaro: elektrische bas
Tarang Poddar: drums / tabla
Andrea Leone: tenorsax

Carlos Cippelletti
(Alicante, 1996) - CodartsSelect21 5Carlos
24-jarige Jazz en Latin jazzpianist, Cubaanse vader en Franse moeder, geboren in Alicante, Spanje. Tweevoudig winnaar van de Latin Grammy Cultural Foundation Scholarship, en viervoudig winnaar van de AIE Scholarship (Artists and Interpreters Association of Spain).
Begeleiders:
Carlos Cippelletti (piano)
Gregorio Herreros (keyboards en synth)

 

Daeyeon Shin (Daejeon, S-Korea, 1996) - Koninklijk conservatorium Den HaagSelect21 6Daeyon
Daeyeon Shin is een componist en pianist die werd geboren in Daejeon van Zuid-Korea. Hij begon piano te studeren op 16-jarige leeftijd en zowel klassiek als jazz te spelen. Zijn muziek is gebaseerd op jazz en moderne klassieke muziek. Het Daeyeon Shin Trio werd gevormd in 2016 rond de Koreaanse pianist Daeyeon Shin.
De band bestaat ook uit Mathijs Mens op drums en Jurriaan de Kok op Bass. Het Daeyeon Shin Trio speelt voornamelijk hun eigen composities beïnvloed door artiesten zoals Eldar Djangirov, Alan Pasqua. Want de band is interactie centraal.
Begeleiders:
Jurrian de Kok - bas
Mathijs Mens - drums