FINALE “BIOPARTNER LEIDEN JAZZ AWARD 2020"

Beste Jazzvrienden,

Nadat de eerder geplande finaledatum al moest worden verschoven, moeten wij jullie tot onze grote leedwezen meedelen dat nu ook de alternatieve datum van 7 juni voor de finale van de Leiden Jazz Award 2020 definitief niet doorgaat

De Stadsgehoorzaal geeft aan dat het risico groot is dat deze ook na 20 mei geheel gesloten zal moeten blijven, en dat hoogstens sprake zal zijn van evenementen-met-anderhalve meter- regel. Dat betekent dat er – gezien het aantal deelnemers, juryleden, medewerkers – hoogstens twintig à dertig betalende bezoekers mogen worden toegelaten. Dat trekt een wel heel zware wissel op onze financiële mogelijkheden én op de begroting van de Stadsgehoorzaal. Maar zelfs in het meest gunstige geval is er een probleem, aangezien de Stadsgehoorzaal ook voor haar eigen medewerkers tot 1 juni verboden toegang is, zodat er feitelijk geen tijd is om een finale op verantwoorde wijze te organiseren.

Kortom, gezien de onzekerheid, de risico’s en de beperkte mogelijkheden bij de verdere organisatie, hebben wij na uitvoerig overleg met de Stadsgehoorzaal besloten de finale niet door te laten gaan.
Een trieste zaak. Niettemin hopen wij jullie allemaal terug te zien in 2021!

 

 

Finale Leiden Jazz Award 2020

Leiden Jazz AwardUit dertig inzendingen heeft een jury acht solisten geselecteerd die voor de voorronden op 13 en 27 februari hun muziek ten gehore konden brengen. Per avond mochten twee deelnemers door naar de finale.
De vier finalisten waren: Kibeom Shin, Martin Diaz, Marti Mitjavila en Hila Hutmacher. Voor meer info over de deelneme, ga dan naar de speciale pagina Finale 2020 toe.

Award Leiden Jazz Award

 

De winnaar van de vier finalisten ontvangt een prijs bestaande uit de volgende onderdelen:

  • Een wisseltrofee, een uniek kristallen jazzbokaal, ontworpen door beeldend (glas-)kunstenaar Siem van der Marel, van Royal Leerdam Crystal. Hierop wordt de naam van de winnaar gegraveerd.
  • Een geldprijs van € 1.000,-
  • De mogelijkheid een CD uit te brengen bij Challenge Records.

Voor de drie runners-up in de finale worden kleinere geldprijzen beschikbaar gesteld.


Het bestuur van Leiden Jazz Award streeft ernaar dat alle deelnemers aan de finale in de loop van het jaar een of meerdere podiumplaatsen in de Leidse regio zal worden aangeboden. Het bestuur heeft ruime contacten met de podia in Leiden en omstreken. Deelname biedt dus perspectief op optredens en het opdoen van (meer) podiumervaring!