Onder voorbehoud zal LJA 2021 plaatsvinden op vrijdag 10 en zaterdag 11 september

Leiden Jazz AwardVerdrietig maar, voorzichtige verheugd zijn wij. Verdrietig omdat voor de tweede maal corona roet in het eten van de Leiden Jazz Award strooide, maar ook verheugd en een beetje optimistisch omdat wij, in overleg en samenwerking met Stadspodia Leiden in september een herkansing krijgen.
Samen met Leidse Geluiden en Grand Café Van ‘t Huis hopen wij in september een ingedikte versie van de Leiden Jazz Award te kunnen presenteren.

Zes solisten of bands, die bij de selectieronde in december zijn geselecteerd treden op en op de tweede dag wordt gelijk een finalist bekend gemaakt. De competitie vindt plaats binnen een ‘festivalachtige’ setting. Dat betekend dat er een en ander omheen zal plaatsvinden, maar dat het karakter van de Leiden Jazz Award herkenbaar blijft.
Wij hopen jullie in september te mogen verwelkomen.

Award Leiden Jazz Award

 

De winnaar van de vier finalisten ontvangt een prijs bestaande uit de volgende onderdelen:

  • Een wisseltrofee, een uniek kristallen jazzbokaal, ontworpen door beeldend (glas-)kunstenaar Siem van der Marel, van Royal Leerdam Crystal. Hierop wordt de naam van de winnaar gegraveerd.
  • Een geldprijs van € 1.000,-

Voor de drie runners-up in de finale worden kleinere geldprijzen beschikbaar gesteld.

 

Voor meer informatie over de covid-19 maatregelen bij de organisatie van de Award, ga dan naar de volgende link.


Het bestuur van Leiden Jazz Award streeft ernaar dat alle deelnemers aan de finale in de loop van het jaar een of meerdere podiumplaatsen in de Leidse regio zal worden aangeboden. Het bestuur heeft ruime contacten met de podia in Leiden en omstreken. Deelname biedt dus perspectief op optredens en het opdoen van (meer) podiumervaring!