Deelname aan de Leiden Jazz Award 2020

Leiden Jazz AwardDe Stichting Leiden Jazz Award heeft jazzstudenten aan de Nederlandse Conservatoria en regionale jazzmuzikanten uitgenodigd voor deelname aan de competitie van de 12e editie van de Leiden Jazz Award. De voorronden zijn op 13 en 27 februari. De finale vindt plaats op zondag 22 maart 2020 in de Breezaal van het Stadsgehoorzaal.

Award Leiden Jazz Award

 

De winnaar van de vier finalisten ontvangt een prijs bestaande uit de volgende onderdelen:

  • Een wisseltrofee, een uniek kristallen jazzbokaal, ontworpen door beeldend (glas-)kunstenaar Siem van der Marel, van Royal Leerdam Crystal. Hierop wordt de naam van de winnaar gegraveerd.
  • Een geldprijs van € 1.000,-
  • De mogelijkheid een CD uit te brengen bij Challenge Records.

Voor de drie runners-up in de finale worden kleinere geldprijzen beschikbaar gesteld.

Het bestuur van Leiden Jazz Award streeft ernaar dat alle deelnemers aan de finale in de loop van het jaar een of meerdere podiumplaatsen in de Leidse regio zal worden aangeboden. Het bestuur heeft ruime contacten met de podia in Leiden en omstreken. Deelname biedt dus perspectief op optredens en het opdoen van (meer) podiumervaring!

 

Leiden Jazz Award 2020 ook voor regionale jazzmuzikanten!

In februari en maart 2020 zal de 12e editie van de Leiden Jazz Award plaatsvinden. En opnieuw, in zijn geheel, in de Stadsgehoorzaal in Leiden.
Toch zal er dan wel iets zijn veranderd ten opzichte van de vorige elf edities. Leiden Jazz Award is in de eerste plaats een competitie die voorkomt uit belangstelling voor Leiden als jazzstad. Dat leidde ooit tot een boek en dat boek mondde vervolgens uit in het instellen van de prijs. Om dat Leidse aspect meer dan voorheen te benadrukken zijn daarom vanaf nu ook muzikanten uit de Leidse regio van harte welkom. Muzikanten die – bij gebrek aan een beter woord – misschien amateurs kunnen worden genoemd. Denk bijvoorbeeld aan ervaren lokale ensembles of gevorderde muziekschool-leerlingen. Voor hen gelden verder dezelfde voorwaarden als voor de ‘traditionele’ deelnemers, zij zijn bijvoorbeeld niet ouder dan dertig jaar. Dat geldt zowel voor de inschrijver als voor haar of zijn eventuele begeleiders. Het gaat dan vooralsnog en in de eerste plaats om inschrijvers uit de Leidse regio in de ruimste zin (Rijn- en Bollenstreek, Groene Hart met als grenzen – inclusief – Gouda en Alphen aan den Rijn).
Inschrijvers zullen worden beoordeeld volgens dezelfde criteria die gelden voor de conservatoriumstudenten die vanouds de doelgroep van de competitie waren.